Back to home
in Caribisch gebied, Curaçao

Klein Curaçao, een absolute must

 • februari 1, 2021
 • By Laura
 • 0 Comments

Als je naar Curacao gaat, dan is dit de locatie die je echt niet kan missen: Klein Curacao. Dit is een klein eilandje in de buurt van Curacao, waar je een dag naar toe kan gaan. Er zijn verschillende organisaties en bootmaatschappijen die deze trip aanbieden. Ik vertel je graag mijn aanrader, hoe ik Klein Curacao heb ervaren en waarom je naar dit eiland moet.

Zet ‘m op jouw bucketlist

Als je top tien lijstjes over Curaçao gaat op zoeken, kom je al snel Klein Curaçao tegen. Bijna elke toerist gaat hier heen en daarom twijfelde ik in eerste instantie om te gaan. Maar toen ik de foto’s van dit eiland zag, klonk het toch wel heel bijzonder. Daarnaast vind ik het altijd geweldig om een boottrip te maken en dacht ik, als de bestemming niks is dan heb ik in ieder geval een mooie boottocht gemaakt. Plus wie niet waagt, wie niet wint, toch?

Kies wat bij je past

Dus mijn vooronderzoek startte en dat houdt in dat ik op zoek ging naar de verschillende organisaties die deze trip organiseren. Er is hierin toch redelijk veel keuze, van catamarans of de langzame boot, all-inclusief met alcohol of juist heel basic. De faciliteiten die de verschillende aanbieders hebben kunnen ook heel verschillend zijn. Zo hebben sommigen wel een privé-strand en de anderen niet. Uiteindelijk koos ik ervoor om mijn trip te boeken bij Miss Ann. 

Bij de prijs inbegrepen

Op de website van Miss Ann zag ik de volgende faciliteiten staan:

 • Ontbijt met broodjes, gekookte eieren, beleg, salade en fruit
 • Open bar met frisdranken, sap en water (bier en wijn kan je kopen)
 • BBQ-lunch (ook voor de vegetariër, benoem dit wel even van te voren)
 • Beschikking tot de beachhut met toilet, omkleedruimtes en douche
 • Mogelijkheid tot gebruik van snorkelset
 • Gebruik van strandbedden, ook in de schaduw
 • Georganiseerde snorkeltrip met schildpadden
 • Duikschool op het eiland en massages op verzoek

Daarnaast maak je jouw overtocht op een jacht die er maar een uur over doet. Dit leek me erg luxe en was voor de prijs ook een goede deal. Ik heb er zelf bewust voor gekozen om geen all-inclusive alcohol reis te boeken, aangezien ik er geen fan van ben om overdag te drinken. Daarnaast heb je hier de optie om toch een biertje te bestellen als je daar later toch zin in hebt.

Tijdschema, niet onbelangrijk

07.30-08.30 Heenreis Klein Curacao
09.00-10.30 Ontbijt en informatie
10.30-13.00 Snorkelen, zwemmen, wandelen, duiken, ontspannen of neem een massage
13.00-14.00 BBQ-lunch
14.30-15.30 Snorkelsafari met schildpadden
15.30-16.00 Voorbereiden terugreis
16.00-17.00 Terugreis

De trip duurt bijna een volledig dag, maar dit is echt perfect. Het leuke is dat jouw dagje weg al begint op het moment dat de boot op stapt. Wij hadden geluk en hebben een mooi plekje veroverd aan de rand van de boot. Onderweg zie je talloze vliegende vissen (ja, deze bestaan echt) en je hebt zelfs kans dat je een groep dolfijnen onderweg tegenkomt. Dit geluk hadden wij niet, maar goed je kan niet alles.

Ligbedden en een romantische hut

Bij aankomst op Curacao weet je meteen dat je de juiste keuze hebt gemaakt. De boot legt namelijk aan voor een prachtig stuk strand, met ligbedden en een romantische hut. Vanaf de jacht word je opgehaald door een klein bootje, aangezien de aanlegsteiger te laag ligt. Het water is stralend blauw, het zand wit en de zon heet. Bij aankomst krijg je een ontbijt, want je maag begint te rammelen. Terwijl je een hap neemt van je broodje, zie je in je ooghoek iets bewegen. Je kijkt eens beter en ziet ineens dat je omgeven wordt door krabben. Heremietkrabben om specifiek te zijn, in vele kleuren en maten. Ongelofelijk op zo’n dor landschap, dat er nog zoveel leven is.

Geschiedenis van Klein Curaçao

Gedurende de dag is het -naast in het hemelse blauwe water te zwemmen- leuk om eens rond te kijken op het eiland. Dit eiland heeft namelijk een geschiedenis die zijn sporen heeft achtergelaten. In eerste instantie was dit eiland een vogelbroedplaats en dit is waar de eerste mens die hier terecht kwam, meteen iets aan heeft gedaan. Vogels poepen namelijk en hierin zit fosfaat, wat in de 17e eeuw gebruik werd voor o.a. kunstmest en veevoer. Dus het het hele eiland werd overhoop geschept en wanneer de grondstof op was -en de vogels vertrokken- werd er een nieuwe functie aan het eiland gegeven.

Namelijk de slaven die destijds verhandeld werden en ziek waren, werden hier in quarantaine geplaatst. Degene die overleed werd ter plekke begraven, degene die sterk genoeg waren naar Curacao overgebracht om te werken op de plantages. Je vindt op het eiland een vuurtoren en daarnaast een aangespoeld wrak, die iets minder oud is. Dankzij een herbebossingsproject wordt het eiland langzamerhand groener.

Snorkelsafari

Je zit bij Miss Ann op het uiteinde van het strand, waardoor je niet last hebt van de andere bootmaatschappijen. Tijdens de snorkelsafari kwam je er achter dat de rest van het strand iets minder romantisch is. Je zwemt daar tussen de boten (lees: uitlaatgassen) en overal hoor je muziek. De snorkeltocht was ook iets minder dan verwacht, je gaat namelijk met een kluitje mensen snorkelen en zwemt hutjemutje op elkaar. Wel bijzonder is de schildpadden van dichtbij te zien, die overigens worden gelokt met het voer dat de gids meebrengt. Het mooiste van deze dag is het zwemmen in het mooie blauwe water, luieren op de strandstoel en een sapje drinken. Je kan hier niet veel meer en dat wil je ook niet. Geniet!

Doordat ik een maand op het eiland Curaçao heb doorgebracht, heb ik op een rustig tempo het eiland kunnen ontdekken. Ik heb verschillende tips gelezen en gekregen, hierdoor heb ik de ideale tips voor jou kunnen verzamelen. Wil je meer weten over Curaçao? Lees dan deze blogjes!

By Laura, februari 1, 2021
From Berlin to Bali
Welkom!
Hi, ik ben Laura en het gezicht achter From Berlin to Bali. Een creatieve plek die me helpt om te streven naar een betekenisvol en duurzaam leven. Door mij blogjes archiveer ik mijn ervaringen, de prachtige plekken waar ik ben geweest en zet ik mijn herinneringen op papier. Graag inspireer ik je om de schoonheid te zien in de dagelijkse dingen, om je heen. Dat - en meer - op From Berlin to Bali. ♥
Signature
Instagram API currently not available.