Back to home
in Azië, Sri Lanka

Treinreis Sri Lanka: van Kandy naar Ella

  • november 2, 2020
  • By Laura
  • 3 Comments

Als je Sri Lanka opzoekt, is het eerste dat je tegenkomt de foto’s van deze treinreis. Eén van de mooiste ofwel de mooiste van de wereld wordt hij zelfs genoemd. Dit mag je dan ook niet overslaan wanneer je reist door Sri Lanka. In dit blogje lees je mijn tips over deze treinreis, hoe jouw treintickets regelt en mijn ervaring. Enkele dagen voordat ik in Sri Lanka kwam, heb ik deze treinreis op mijn bucket list gezet en inmiddels is hij afgestreept. Een gesprekje met de locals, prachtige landschappen en het gemak van een afstand afleggen, maakt dit tot een unieke ervaring.

Organiseer je tickets

Het regelen van de treinkaartjes nog een dingetje. We gingen twee dagen van te voren naar het treinstation, waar we binnen vijf minuten weer buiten stonden. We moesten maar weer terugkomen op de dag zelf en zorgen dat we er een uur van te voren zouden zijn. De kaartjes zijn namelijk al een maand van te voren uitverkocht en dus moet je maar hopen dat enkele mensen hun kaartjes annuleren. In ieder geval, dit was het gevoel dat we kregen toen dit tegen ons gezegd werd.

In de rij staan

Dus met ons goede gedrag staan wij op de reisdag zelf in de rij voor een kaartje. We waren netjes op tijd, tussenstand: tien backpackers voor ons, dertig achter ons. De loketten zijn dicht en er is verwarring in de rij. Maar we wachten braaf ons lot af en tot onze verrassing gaan de gordijntjes open, een half uur voor vertrek van de trein. Goed, we hebben uiteindelijk twee zitplaatsen veroverd in de derde klas wagon. Een tip is om over het algemeen nooit voor de eerste klas te gaan, aangezien de airco hier altijd op standje “-20C” staat.

Zal dan toch iedereen mee kunnen?

Wij zijn allang blij, want we hebben de verhalen over het staan -en dringen- in de trein wel gehoord. De trein is een uur vertraagd en langzamerhand zie ik elke toerist met een kaartje het perron op lopen. Goed, het valt allemaal erg mee dus. Hoogstwaarschijnlijk kan iedereen gewoon met de trein mee, al moet je wel op tijd zijn om een goede plaats te bemachtigen.

Adembenemende landschappen

De treinreis duurde zo’n zeven uur en was a-dem-be-ne-mend. Je rijdt door de meest prachtige groene landschappen, ziet theeplantages, watervallen en kleine dorpjes op kilometers afstand. De trein rijdt zelfs door de wolken, want hij klimt tot zo’n 2500 meter hoogte. Kijk en geniet van de prachtige foto’s die het ons heeft opgeleverd! De treinreis staat bekend om de foto’s die hangend uit de trein worden gemaakt. Inmiddels heb ik gehoord dat de deuren gesloten zijn en dat dit niet meer mogelijk is. Lekker boeiend ook, je komt hier voor de ervaring en niet voor de typische cliché foto. Deuren open of niet, laat het los en geniet.

Voorbereiding is alles

Je bent een tijdje in de trein aan het reizen, dus je raadt het al: je maag begint te rommelen. Om te voorkomen dat je het moet doen met het aanbod van verkochte broodjes in de trein, haal broodjes voordat de trein vertrekt. Op het station zit aan de rechterkant een prima broodjeszaak. Pas op, sommige broodjes kunnen wel pittig zijn! Oh ja, en daar over gesproken: neem genoeg water mee!

Tussenstop Nuwara Eliya

Een mogelijkheid is om een tussenstop te doen in Nuwara Eliya en hier te overnachten. Wij hebben gekozen om meteen naar Ella te gaan, aangezien we fijne zitplekken hadden en het tweede deel van de treinreis het mooiste is. We wilden dit dan ook vanuit onze luie stoel kunnen zien en niet het risico te nemen om geen goede plekken te hebben.

Eindstation Ella

Als je aankomt op het station van Ella, neem dan geen taxi. Deze zet je letterlijk honderd meter verderop weer eruit, het station ligt namelijk op steenworp afstand van het standje. Volg de andere toeristen en loop helemaal naar beneden. Vanaf daar kun je op zoek gaan naar een hotel, of alsnog een taxi nemen als je buiten de stad een hotel hebt geboekt. Wij verbleven bij Little Heaven Homestay, maar er is veel soortgelijks te vinden.

Wat een prachtige treinreis door Sri Lanka, wil je meer weten over dit land? Ga op zoek naar de verschillende blogjes die ik hierover heb geschreven. Zo schreef ik over waarom je naar Sri Lanka moet, welke route en nog veel meer!

By Laura, november 2, 2020
3 Comments

Comments are closed.

From Berlin to Bali
Welkom!
Hi, ik ben Laura en het gezicht achter From Berlin to Bali. Een creatieve plek die me helpt om te streven naar een betekenisvol en duurzaam leven. Door mij blogjes archiveer ik mijn ervaringen, de prachtige plekken waar ik ben geweest en zet ik mijn herinneringen op papier. Graag inspireer ik je om de schoonheid te zien in de dagelijkse dingen, om je heen. Dat - en meer - op From Berlin to Bali. ♥
Signature
Instagram API currently not available.