Back to home
in Azië, Duurzaam, Thailand

Tips voor de duurzame toerist op Koh Phangan

  • november 2, 2020
  • By Laura
  • 0 Comments

Als toerist heb je een grote impact op een land. Samen met de andere toeristen verander je het land beetje bij beetje. Dat is wat toerisme doet. Dus wees hier bewust van en ga hier bewust mee om. Dit blogje staat in teken van de duurzame toerist. Al gelden deze tips in het algemeen voor elk land, deze blog is vooral geïnspireerd op Koh Phangan. Maar daag jezelf uit om dit op meerdere plekken toe te passen.

Je bent te gast in het land
Ten eerste is het belangrijk om je te realiseren dat je te gast bent in een land. Thailand is ontzettend gewend aan het grote aantal toeristen, dat betekent niet dat ze niet hun eigen cultuur hebben. Heb hier oog voor en heb respect voor hun gebruiken en gewoontes. Praat met de locals, lees over hun cultuur en ken de lokale wetten. Hierdoor laat je zien dat je respect hebt voor hun cultuur, zoals je ook wil dat toeristen zich gedragen in ons land. Wees je hiervan bewust en je zult veel makkelijker fijn contact hebben met de locals.

Denk aan je waste-footprint
Daarnaast is het belangrijk dat je je bewust bent van het creëren van afval: waste-footprint. Beperk dit tot het minimale, omdat dit zo’n grote impact heeft op de natuur en dus onze omgeving. Als iedereen minder afval zou creëren, zouden we de wereld een stukje mooier maken. Dus, hoe doe je dit praktisch gezien?

Koop enkele grote waterflessen en hergebruik ze
Wanneer je aankomt op het eiland, koop dan een paar grote waterflessen en die kan je je gehele verblijf blijven recyclen. Er staan aan de weg van die grote groene apparaten, bijvoorbeeld tegenover Papaya massage en Art in Chai Cafe. Hier gooi je een paar munten in en je krijgt schoon en gefilterd drinkwater in je fles. Oh, je gaat zoveel plastic besparen en toch genoeg drinken! 

Geen afhaal-eten
Probeer het om zo weinig mogelijk eten af te halen. Ze doen namelijk je eten in een plastic bakje en die weer in een plastic tas. Dan krijg je er soms ook nog plastic vorkjes bij. Aangezien ik een maand op het eiland ben geweest, heb ik hier heel veel plastic mee bespaard. Ach, en uit eten is ook veel leuker! Oh, dus dit geldt ook voor je smoothie. Vraag op ze een glas hebben, neem je tijd en ga zitten. De duurzame toerist geniet hierdoor extra van zijn dag!

Bring your own bag
Zeg “nee” tegen de rietjes en plastic tasjes bij bijvoorbeeld 7/11. Zorg dat je je eigen tas bij je hebt en neem eventueel zelfs je eigen metalen of bamboe rietje mee. Mocht je dat prettig vinden.

Laat je scooter soms staan
Ja, het is heet en je bent liever lui dan moe. Maar probeer af en toe ook even de scooter te laten staan en ga een stukje lopen. Hiermee bespaar je toch een beetje verbruik van fossiele brandstoffen en zorg je voor minder uitstoot. Ach, alle kleine beetjes helpen. Oh, en je kan ook gewoon carpoolen! Aan de weg staan en je duim opsteken, er zijn namelijk genoeg westerse hippies die het op deze manier oplossen.

Blijf smeren
Pas goed op je kostbare huid en smeer je regelmatig in met zonnebrand. Je wordt langzamer bruin, maar je huid zal hier heel blij mee zijn. Neem je eigen zonnebrand uit Nederland mee, want in Azië is zonnebrand erg duur. Daarnaast hebben ze er vaak een whitener in verwerkt, die de lokale mensen gebruiken om hun huid op te laten lichten. Tegenovergestelde effect dan wij willen bereiken, dus niet heel handig.

Maak gebruik van deze tips en maak je reizen een stukje bewuster. Ondanks dat ik veel van reizen houd en dit niet een milieubewuste hobby is, probeer ik toch m’n best te doen om met liefde met deze wereld om te gaan. Terwijl ik naar de meeste bestemmingen het vliegtuig pak, probeer ik het af te wisselen met kamperen en de trein pakken naar een Europese stad. Zo probeer is mij te ontwikkelen tot een duurzame toerist. Wat is jouw duurzame tip?

By Laura, november 2, 2020
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

From Berlin to Bali
Welkom!
Hi, ik ben Laura en het gezicht achter From Berlin to Bali. Een creatieve plek die me helpt om te streven naar een betekenisvol en duurzaam leven. Door mij blogjes archiveer ik mijn ervaringen, de prachtige plekken waar ik ben geweest en zet ik mijn herinneringen op papier. Graag inspireer ik je om de schoonheid te zien in de dagelijkse dingen, om je heen. Dat - en meer - op From Berlin to Bali. ♥
Signature
Instagram API currently not available.