Back to home
in Caribisch gebied, Curaçao

Stranden van Curaçao, hier zijn de mooiste!

  • november 2, 2020
  • By Laura
  • 0 Comments

Een maand op Curaçao verblijven, geeft je genoeg tijd om alle strandjes van het eiland te verkennen. Dat is dan ook wat ik heb gedaan. Er zijn veel verschillende mooie stranden, allemaal met een ander karakter, dus het is maar net waar je op zoek naar bent. Er zitten veel pareltjes tussen, dus lees snel meer over de mooiste stranden van Curaçao. Daarnaast geef ik je tips over welke stranden je beter kan vermijden of naartoe moet gaan voor een ander doel dan een stranddagje.

Stranden rond Westpunt
Playa Hundu
Dit strand is niet zo makkelijk te vinden, dus kijk goed op Google Maps hoe je er moet komen. Dit is een plek waar je naartoe wil om echt afgelegen, rustig te gaan zwemmen. Dit is meer een zwemspot, dan een daadwerkelijk strand. Je hebt het -waarschijnlijk- lekker voor jezelf en het is ook een goede plek om foto’s te maken, zonder andere toeristen in beeld.  Als je er toch bent, ga een rondje snorkelen. Er vallen hier mooie vissen te spotten.

Playa San Juan
Wanneer je dit natuurgebied in rijdt, ga je voor het avontuur. Ik ben zelf niet naar dit strand geweest, maar vond dat hij toch op het lijstje moest komen te staan. Als je een goede auto hebt, kan je dit natuurgebied in rijden op zoek naar verlaten strandjes. Pas op de wegen zijn slecht, dus ga niet met een kwetsbare auto op pad. Het schijnt dat je hier toffe spots kan vinden. Note: NAF 8,- entree

Playa Lagun
Yes, dit strand vind ik echt mega fijn. Het is klein, knus en rustig. Je ligt tussen de hoge rotsen en hebt genoeg schaduw plekjes. Een paar meter het water in en grote kans dat je een schildpad tegenkomt. Ook als je ‘m niet tegenkomt, is het alsnog een fijne plek om te snorkelen. Het strandje is een mix van lokale bevolking en toeristen. Een strandbed huur je voor ongeveer  NAF 7,-  per dag. Douchen kost NAF 1,-. Boven op de rotsen zit een café, waar je een koude cola kan drinken. Regelmatig lopen de grote leguanen langs je tafel, hoe bijzonder!  

Playa Jeremi
Een klein verborgen pareltje. Dit strand ligt tussen de rotsen verscholen en is daardoor erg rustig. Het is een klein, schattig strandje met een prachtige ligging. Een strandbed kost ongeveer NAF 4,- en als je onder een parasol wil liggen kost dat NAF 10,- per dag.

Kleine Knip
Mijn eerste indruk van dit strand was dat het erg rommelig was en daarom ben ik niet het strand op gelopen. De locals vinden dit een fijne plek om te barbecueën, dus wie weet is het ‘s avonds veel leuker.

Grote Knip
Vanaf de parkeerplaats heb je een prachtig uitzicht over het strand. Deze staat bekend om waaghalzen die van de rotsen in het water springen, dit zie je dan ook bijna aan de lopende band gebeuren. Het strand is redelijk toeristisch, maar ziet er relaxed uit. Ik ben niet op het strand geweest, dus beschik niet over de informatie van de prijzen. Het strand is wel gratis toegankelijk.

Playa Grandi
Dit strand staat bekend om het spotten van reuzenschildpadden. Waarschuwing: ga niet het water in, dit is echt heel goor. Dat komt door de rauwe vis die de vissers voeren aan de schildpadden. De schildpadden zijn wel indrukwekkend, maar deze kan je goed zien vanaf de steiger. Het strand is ook rommelig en vies, dus maak hier een korte stop. Mocht je toch het water in willen, je kan gelukkig wel gratis afdouchen.

Playa Kalki
Dit is echt een prachtig, klein bounty strand. Het resort erboven heeft een mooi uitzicht, maar alles is wel een beetje verouderd, door achterstallig onderhoud. Zowel bij het resort als op het strand. Er is weinig plek om te liggen, met geluk vind je een doorgezakt strandbedje (in de schaduw). Deze kost dan NAF 10,-.

Stranden rondom Sint Willibrordus
Karakter
Dit is mijn to-go to plek geweest en zeker een aanrader als je je iets luxer wilt voelen. Het is namelijk niet persé een strand, maar een strandtentje. Het heeft een eigen strand, fijne zit-/ligplekken, niet te druk en heerlijk water om te zwemmen. Hier kan je je de hele dag heerlijk relaxen en afkoelen in het water, aanrader is de appeltaart en ijskoffie. Je hebt een gratis bedje, mits je een consumptie neemt.

Daaibooi
Het meest relaxte strand als je het mij vraag. Het voldoet aan al mijn voorkeuren voor een fijn strand. Het is klein en rustig, heeft veel schaduwplekken, er zit een kleine snacktent voor de basic dingen, prachtig water, makkelijk schildpadden spotten, goed snorkelen en ook nog goedkoop. Een bedje kost voor een hele dag NAF 5,-. Doen!

Playa Porto Marie
Een populair strand, maar wat mij betreft zwaar overrated. Het is bekend vanwege de Instagramfoto’s met de varkens. Het strand niet groot, je betaalt entree, redelijk druk -ik had al meteen een boze toerist te pakken, die vond dat ik voor haar uitzicht lag- en een beetje saai strand. Snorkelen kun je hier niet, want ze ziet alleen maar zand. Positief punt: een fijne eettent met vriendelijke bediening. Mocht je hier toch een dagje willen liggen, entree is NAF 5,- en een bedje NAF 6,-.

Stranden in de buurt van Piscadera
Kokomo beach
Wat mij betreft een klein, nogal toeristisch strand. Je hebt er bijna geen schaduw. Er was een bruiloft op het moment dat wij er waren, met veel roodverbrande nekken en een bezwete bruid. Een prima plek om even een drankje te doen of een snelle duik. Een bedje kost NAF 7,50.

Pirate Bay
Dit is vooral een gezellig plekje om een drankje te doen, maar je kan er ook zwemmen en de hele dag hangen. Leuk om nog even naar toe te ga nadat je bij “de Visserij” hebt gegeten. De zonsondergang is hier amazing. Wil je een dagje een bedje huren dan kost dat NAF 5,-.

Stranden in de buurt van Caracas Baai
Tugboat beach
Oke, dit is niet echt een strand. Al hadden we dit wel ergens op een blog gelezen. Het is wel tof om hier even een kijkje te nemen, het is nogal een bizar gebied, er is een duikschool gevestigd. Neem een drankje en staar naar het verlaten schip die er ligt te verroesten.

Jan Thiel
Ja, deze moet toch op het lijstje. Het is niet een mooi strand, leuk om een snelle duik te doen en daarna wat te eten bij “Zanzibar”. Op zaterdag is er live-muziek en een DJ om het altijd zomerse sfeertje nog meer kracht bij te zetten.

Directeursbaai
Verscholen achter het quarantainegebouw en aan het einde van een slingerend pad, ligt dit mooie strand. Het is er bijna verlaten, her en der zie mensen die van de rust en omgeving genieten. Pas op: er schijnen hier wel vaak auto-inbraken te zijn, aangezien het strand laag ligt en je auto uit het zicht geparkeerd staat. Dus waardevolle spullen meenemen en niet in het zicht bewaren. Er zijn hier geen bedjes en andere faciliteiten.

Met deze lijst heb een beter idee welk strand je moet bezoeken op Curaçao. Het heeft me zo ontzettend verrast hoe mooi de onderwaterwereld van Curaçao is. Nog één tip: pas op voor de Manzanillaboom. Deze zie je regelmatig op stranden staan en zijn erg giftig. Raak ze dan ook niet aan en schuil er niet onder wanneer het regent, dan kan je brandblaren oplopen. Wil je nog meer weten over Curaçao en bijvoorbeeld het klimaat? Check dan ook mijn andere blogjes over dit eiland.

By Laura, november 2, 2020
From Berlin to Bali
Welkom!
Hi, ik ben Laura en het gezicht achter From Berlin to Bali. Een creatieve plek die me helpt om te streven naar een betekenisvol en duurzaam leven. Door mij blogjes archiveer ik mijn ervaringen, de prachtige plekken waar ik ben geweest en zet ik mijn herinneringen op papier. Graag inspireer ik je om de schoonheid te zien in de dagelijkse dingen, om je heen. Dat - en meer - op From Berlin to Bali. ♥
Signature
Instagram API currently not available.