Back to home
in Azië, Sri Lanka

De ideale route door Sri Lanka

  • november 2, 2020
  • By Laura
  • 3 Comments

Het organiseren van je reis begint met het bedenken van een route. Sri Lanka is een klein land, waar je in relatief weinig tijd veel kan zien. Wij hebben echter de tijd genomen en zijn in 2018 een maand in dit land geweest. Je kan verschillende routes volgen om Sri Lanka te verkennen, maar wat de meeste mensen sowieso doen is het zuidelijke rondje vanwege de makkelijke bereikbaarheid en meeste bezienswaardigheden. Linksom of rechtsom, dat maakt op zich niet uit. Wij legden het zuidelijke rondje af met het openbaar vervoer, dit is echt ontzettend goed te doen in Sri Lanka. Later zijn we ook nog naar andere plekken in het noorden van Sri Lanka geweest, maar dat deden we met de tuktuk! Lees snel verder als je wil weten wat de ideale route door het zuiden van Sri Lanka is.

Sri Lanka
De zuidelijke route.

Negombo
Oké, je bent geland en wil eerst even uitrusten van de lange reis. Als je aankomt op het vliegveld van Sri Lanka, is het fijn om Colombo (lees: de drukte) meteen te ontvluchten. Negombo is de perfecte plek om je reis te beginnen. Het is niet de meest fantastische plek, maar prima om even te acclimatiseren. Wij boeken altijd het eerste hotel van te voren, via www.bookdifferent.com. Hierdoor heb je meteen een bestemming om naartoe te reizen vanaf het vliegveld. Tip om in Negombo te doen: een fiets huren en de omgeving verkennen. Binnenkort komt hier een blogje van online.

Kandy
Kies voor het openbaar vervoer in Sri Lanka en neem de bus naar Kandy. Voor een euro per persoon krijg je een krappe zitplek, klinkt er Bollywood muziek (incl. de videoclips) en een in onze ogen een suïcidale buschauffeur. Heftige combinatie als je het mij vraagt, maar geweldig voor de reisverhalen. Kandy is de plek om de wereldberoemde treinreis te starten en nog veel meer.

Ella
Je hebt de trein gepakt vanuit Kandy en na een adembenemende mooie reis, kom je aan in Ella. Je kan ook kiezen om een tussenstop te doen in Nuwara Eliyah. Dit hebben wij niet gedaan, maar het schijnt een mooi dorpje in de bergen te zijn. Wij waren bang dat we onze fijne plekjes in de trein kwijt zouden raken, dus kozen we ervoor om meteen naar Ella te gaan. Deze plek wordt geprezen door de Lonely Planet en vele blogs, dus wij hadden nogal wat verwachtingen. Op het eerste gezicht waren we niet echt fan, want de kleine stad ziet er vervallen uit en is ontzettend toeristisch. Maar… er is hier veel te doen en te zien. Dát is dan wel weer leuk.

Arugam Bay
We waren het openbaar vervoer zat en hadden nog ruimte in ons budget, dus we namen voor een paar tientjes de taxi om onze route door Sri Lanka te vervolgen. Wij gingen naar Arugam Bay. Dit kleine dorp vond ik echt fijn, ondanks dat het mega toeristisch is. Het heeft vooral een geweldig aanbod in eettentjes. Strand, surfen, eten en een natuurpark bezoeken. Dat is Arugam Bay.

Tissamaharama
Vanwege de prijs en het gemak regelden we weer een taxi. We zijn afgereisd naar het zuiden van Sri Lanka, naar de stad Tissa(maharama). Dit plekje was niet heel bijzonder omdat het vooral een woonbestemming is, maar ons doel is om een safari te doen. De eerste safari deden wij dichtbij Arugam Bay, namelijk het Kumana National Park. Deze locatie is een goede uitvalsbasis voor Yala National Park en Bundala National Park.

We verbleven in het New Pearl City Hotel en de eigenaren waren ongelofelijk zorgzaam en attent. Er zijn in de buurt een aantal tempels te vinden, maar een eind van de middag een wandeling doen in de rijstvelden is onze grootste aanrader. Zorg wel dat je voor het donker terug bent, want er is geen straatverlichting.

Hiriketiya
We hebben een klein paradijs gevonden. Verscholen achter een klein dorp en via een modderige weg te bereiken. Hiriketiya beach. Ineens zagen we allemaal hotelletjes, hippe eettentjes -zoals “Salt”, “The Grove”, “Dots”, etc.- en surfdudes met hun surfplanken rondlopen. Wij waren hier in het laagseizoen, dit is van mei t/m augustus. Nadeel van dit seizoen is dat het, obviously, af en toe regent. Een groot voordeel is dat je een luxe hotelkamer kan krijgen voor een prikkie. Dit is de perfecte plek om jezelf even te verwennen.

Galle
De leukste stad van Sri Lanka als je het mij vraagt. Hier moet je echt heen. Hier vind je de historische bewijzen van de Nederlanders die hier in de VOC -tijd geheerst hebben. Daarnaast kan je hier echt fijne eettentjes vinden, er is voor iedereen iets lekkers te vinden. Vergeet niet om hier een mooi sieraad te kopen, dit is een must. Vooral een sieraad van maansteen is erg populair, omdat deze in dit land veel te vinden is. Wij hebben hier ook echt een leuk hotel geboekt, meer weten? Lees verder in mijn blog over Galle.

Tuktuk huren
Vanaf Galle hebben wij de trein genomen naar Colombo, om daar onze tuktuk op te halen. Onze tuktuk? Ja, want voor 10 dagen huurden wij ons eigen stoere voertuig om het noorden mee te verkennen. Zo reden we naar Sigiriya, waar je de Lion Rock kan vinden en verkenden het dunbevolkte Mannar. Wil jij ook een tuktuk huren en deze zelf besturen? Lees hier hoe je dat regelt.

Sri Lanka is een ontzettend tof land, dus een maand hier verblijven is niet overdreven. Neem je tijd om het land te ontdekken en neem deze route als een rode draad. Ontdek zelf nog welke andere plekjes je graag zou willen bezoeken of welke plek jij juist zou overslaan. To each his own.

By Laura, november 2, 2020
3 Comments
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

From Berlin to Bali
Welkom!
Hi, ik ben Laura en het gezicht achter From Berlin to Bali. Een creatieve plek die me helpt om te streven naar een betekenisvol en duurzaam leven. Door mij blogjes archiveer ik mijn ervaringen, de prachtige plekken waar ik ben geweest en zet ik mijn herinneringen op papier. Graag inspireer ik je om de schoonheid te zien in de dagelijkse dingen, om je heen. Dat - en meer - op From Berlin to Bali. ♥
Signature
Instagram API currently not available.