Back to home
in Azië, Thailand

10 tips voor het vinden van je verblijf op Koh Phangan!

  • november 2, 2020
  • By Laura
  • 3 Comments

Sommige mensen zijn gewend om alles voor hun verblijf te regelen van te voren. But not me, ik regel eigenlijk altijd alles ter plekke. Zo ook op het Thaise eiland Koh Phangan. Het voordeel is dat je je accommodatie meteen kan bekijken, de beste prijs kan onderhandelen en je kan je reisschema nog aanpassen, mocht je langer of korter willen blijven. Dus hieronder een aantal tips voor als je je verblijf op Koh Phangan ter plekke wil regelen. Dit is vooral aan te raden als je langer dan een week verblijft op dit eiland.

1. Neem je tijd
Eerlijk is eerlijk, dit is zo’n bestemming waar je lekker de tijd voor moet nemen. Af en toe lees ik op reisblogs of Facebook-pagina’s dat je Koh Phangan wel in twee dagen gezien hebt. Niet waar! Je kan hier echt eindeloos ontdekken en er is zoveel te doen dat je hier een tijdje wil blijven. Sterker nog, een groot aantal toeristen kwam hier voor een paar nachten en is uiteindelijk jarenlang gebleven. 

2. Het is je bestemming, niet een snelle tussenstop
Voor mij is Koh Phangan echt een bestemming om naartoe te gaan. Geen korte tussenstop om even snel te checken. Daar kan je wel voor kiezen, maar dan zal je niet Koh Phangan kunnen ervaren zoals ik dat doe. Het is een plek waar je kan onthaasten, mensen ontmoeten en jezelf ontwikkelen. Doe jezelf niet te kort!

3. Boek je eerste nacht van te voren
Je zal deze tip wel vaker tegenkomen, maar boek je eerste overnachting van te voren. Op deze manier kan je je taxi-chauffeur meteen vertellen waar je heen moet. Je kan dan een nachtje uitrusten van je reis -hoe kort of lang deze ook is geweest- en dan heb je volgende energie om op zoek te gaan naar je verblijf op Koh Phangan voor een langere tijd. 

4. Neem een taxi vanaf de haven
Wanneer je aankomt met de pont, staan ze al klaar om de grote stroom toeristen naar hun hotel te vervoeren: de taxi’s. Er komen al snel twee jongens naar je toe, die nogal brutaal zijn en je op een scooter naar je verblijf brengen voor een te hoog bedrag. Doe dit niet en loop door naar de plek waar alle songthaews staan, dit zijn een gedeelde taxi’s. Je betaalt waarschijnlijk 200 BHT, onderhandelen heeft geen zin. 

5. Huur een scooter
Regel de volgende dag meteen een scooter, dit is hoe je van A naar B gaat op dit eiland. Nog belangrijker, je kan met de scooter rondrijden om je verblijfplaats te zoeken. Ook al verblijf je maar een week, dit werkt echt heel goed. Je ziet ter plekke hoe een hotel eruit ziet en kan vervolgens onderhandelen over de prijs.

Wat betreft het huren van een scooter, doe dit bij voorkeur bij jouw hotel. Of dit het hotel is waar je één of meerdere nachten verblijft, dat maakt niet uit. Bedenk je alleen wel dat je aan het einde van je verblijf de scooter ook weer terug moet brengen op die plek. Mocht jouw hotel geen scooters te huur hebben, vraag dan rond waar een betrouwbare verhuur zit. Dit is belangrijk omdat je je paspoort moet achterlaten. Dit is sowieso ontzettend irritant, maar onvermijdelijk. Je wilt hier echt een scooter hebben, aangezien het te heet is om te lopen en je op deze manier relaxt het eiland kan ontdekken.

Zorg dat je foto’s van de scooter maakt, voordat je deze meeneemt. Mochten ze later beschuldigen van schade, dan kan je laten zien dat de kras er al op zit. Volg je gevoel met het huren van jouw scooter. Zijn de mensen niet aardig? Ga ergens anders naar toe, er zijn genoeg opties.

6. Gebruik een lokale simkaart
Ja, koop een simkaart. Dit is echt ideaal. Het kost vrij weinig en er zijn goede deals voor toeristen. Je hebt overal internet en kunt naar de lokale nummer bellen die je ziet op de “house for rent”-borden.

7. Word lid van de Facebook-groepen
Om meer actuele informatie over het eiland te krijgen, word dan lid van de Facebook-groepen. Zoals ”Koh Phangan conscious events” en “Koh Phangan conscious community“. Je vindt daar ook de activiteiten die op het eiland plaatsvinden of huizen die te huur zijn.

8. Rijd rond en zoek je verblijf op Koh Phangan
De beste manier om een geschikte accommodatie te vinden, is door op je scooter te stappen en rond te rijden. Hierdoor kan je meteen beoordelen of de locatie en verblijfplaats aan je wensen voldoet. Op dit eiland kun je huisjes, bungalows, hotelkamers of appartementen huren. Bedenk dan ook waar jij naar op zoek bent. Je ziet vervolgens vanzelf de bordjes aan de weg staan met “house for rent” of je kan bij de verschillende hotels naar binnen stappen.

Ben je van plan om bijvoorbeeld een maand te blijven? Bel dan het nummer die aangegeven staat op de borden die je langs de weg vindt, je krijgt dan meteen de eigenaar aan de telefoon en kunt op die manier het huis bezoeken. Wees niet bang om nee te zeggen, er zijn vaak genoeg andere opties als het niet aan je wensen voldoet.

9. Onderhandel voor een goede prijs
Heb je de perfecte locatie gevonden of ben je gewoon moe en is het goed genoeg? Onderhandel dan voor de juiste prijs. Vaak is het goed om te weten of je in het hoog- of laagseizoen zit, aangezien dit een rol speelt bij het onderhandelen. Waar er bij het hoogseizoen weinig ruimte voor verandering in de prijs mogelijk is, kan je in het laagseizoen zeker zeggen welke prijs jij redelijk vindt. Probeer hier niet een sport van te maken, maar bedenkt welke prijs je wil betalen en ga hier net iets onder zitten. Meestal kom je dan op jouw gewenste prijs uit. Niet goed in onderhandelen? Wees dan gewoon oke met de vraagprijs of ga nog ergens anders kijken.

10. Relax en wees blij met je plek
Ja, je hebt je verblijf op Koh Phangan geregeld. Het is nu tijd om te gaan ontspannen en het eiland verkennen. Lees dan ook mijn andere blogjes over wat je kan doen op Koh Phangan. Wees tevreden met jouw accommodatie, want ondanks dat er altijd iets beters te vinden is, heb je je best gedaan om iets te vinden. Uiteindelijk is het maar een plek waar je slaapt en ga je zoveel mogelijk leuke dingen doen of relaxen op het strand.

Het vinden van een verblijf is door dit blogje een stuk makkelijker geworden. Wil je weten waarom je op dit eiland moet verblijven, hoe je er komt en op welk deel van het eiland je moet zijn? Check dan de andere blogjes!

By Laura, november 2, 2020
3 Comments

Comments are closed.

From Berlin to Bali
Welkom!
Hi, ik ben Laura en het gezicht achter From Berlin to Bali. Een creatieve plek die me helpt om te streven naar een betekenisvol en duurzaam leven. Door mij blogjes archiveer ik mijn ervaringen, de prachtige plekken waar ik ben geweest en zet ik mijn herinneringen op papier. Graag inspireer ik je om de schoonheid te zien in de dagelijkse dingen, om je heen. Dat - en meer - op From Berlin to Bali. ♥
Signature
Instagram API currently not available.