Back to home
in Azië, Thailand

8x dit moet je doen op Koh Phangan

 • oktober 18, 2020
 • By Laura
 • 1 Comments

Oh, dit heerlijke eiland, met inwoners die gastvrijheid in hun DNA hebben zitten. Ontspannen door de hele dag op het strand te chillen tot rondrijden op de scooter en een spontane tussenstop maken bij een waterval. Toen ik een maand op Koh Phangan was, heb ik vooral heel veel yoga gedaan. Dat is alvast één tip die ik je ga geven. Maar er is nog zoveel meer te doen op Koh Phangan. Hieronder staan mijn favoriete dingen die je op Koh Phangan moet doen!

1. Boek een massage

Je wilt Thailand niet verlaten zonder een goede massage te hebben gehad. Ze zijn goedkoop en de Thai onderscheiden zich met hun -meestal- goede massages. Ga naar Papaya Massage, ik ben er meerdere keren geweest en werd nooit teleurgesteld. Ik moet je wel waarschuwen, het is een krachtige massage. Soms bijna pijnlijk, maar je spieren zijn daarna helemaal ontspannen. Echt, alle knopen worden eruit geduwd. Als je meer houdt van een ontspannen massage: ga dan ergens anders heen. De Thai staan bekend om deze bijna fysio-gelijke massages. Ach ja, en ontspannen kan je daarna op het strand.

2. Ecstatic dance

Een avond dansen, maar dan net even anders? Probeer dan Ecstatic dance. Het is uitgaan, zonder drank en drugs én er mag niet gepraat worden. Ja oké, dit klinkt erg spiritueel. Maar het is ontzettend bevrijdend en leuk om te doen. Dance like nobody’s watching, dat gevoel. Probeer het, wie weet is het iets voor jou. Ik zou het in ieder geval iedereen aan te raden om te doen.

3. Neem een les Muay Thai

Persoonlijk heb ik hier geen ervaring mee, maar Thailand staat bekend om deze vechtsport. Dus ben je een beetje sportief, dan is het leuk om een beginnersles Muay Thai te nemen. Zo worden One Blue Sports Club, Chinnarach of Diamond Muay Thai in Thong Sala aangeraden.

4. Doe een workshop

Er zijn echt eindeloos veel leuke workshops te doen op het eiland. Als je naar een veganistisch eettentje gaat, zie je de posters met keuzes, overal hangen. Zo heb ik een mandala-teken-workshop gedaan en dat was super leuk. Hoe tof is het om vakantie en creatieve ontwikkeling te combineren!

5. Neem een yogales

Een enorm groot aanbod aan yogalessen, dat is Koh Phangan. Er zijn veel yogascholen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Mijn favoriet is Samma Karuna, omdat ik hier vrijwilligerswerk, dus ruime ervaring heb opgedaan. Je kan er drop-in lesjes doen, waarbij je eenmalig een bijdrage geeft. Ook is het mogelijk een abonnement af te sluiten voor een langere tijd. Soms heb je geluk en zijn worden er gratis lessen aangeboden, bijvoorbeeld van recent afgestudeerde yoga-docenten. Andere fijne yoga-scholen zijn: Sunny Yoga, Orion Healing Center, Wonderland Healing Center. Er zijn nog veel meer!

6. Ga rondrijden op een scooter

Een scooter huren op Koh Phangan is echt een must! Dus zodra je aankomt bij je hotel: regel dan meteen een scooter. Het liefst doe je dit bij je hotel, de kans dat je wordt opgelicht, dus te veel betaald, is kleiner. Daarnaast moet je vaak jouw paspoort afgeven wanneer je een scooter huurt. Dit doe je liever bij je hotel dan ergens anders. De tweede keer dat ik op het eiland was, waren bij mijn hotel alle scooters al verhuurd. Ik heb hem toen gevraagd om een betrouwbare plek waar ik wel eentje zou kunnen huren. Hij verwees me naar een huis, iets verder op de heuvel. Deze had ik in eerste instantie niet uitgezocht, maar grote kans dat hij er wel verstand van heeft. En dat bleek. De verhuur ging soepel.

In principe is het onmogelijk om een scooter te huren, zonder je paspoort achter te laten. Zet je hier dan ook overheen, want zonder scooter ga je niet optimaal genieten van dit eiland. Daarnaast een tip: neem foto’s van je scooter wanneer je ze huurt, zo voorkom je beschuldigen van schade die jouw scooter al had.

7. Ga naar het strand

De beste eigenschap van een eiland is de hoeveelheid stranden. De stranden op Koh Phangan zijn veilig en schoon. Het zijn er veel, heel veel keus dus. Hieronder mijn favorieten!

 • Mae Haad beach 
  Naar dit strand ga je om te snorkelen, er zit namelijk een klein koraalrif. Je kan er een snorkelset huren op het strand, bij Sunset Bar. Zorg dat je ’s ochtends gaat, dan is het vloed en kan je zwemmend naar het koraalrif. Zorg dat je zwemschoenen aan hebt, want de bodem ligt vol met zeekomkommers. Tenzij je dat helemaal niks doet. Het koraalrif is links van het eilandje.
 • Zen Beach
  Dé plek om te gaan voor zonsondergang, kampvuur, jamsessies en je ziet de gehele hippie-community bij elkaar. Ga er rond 18.00 uur naar toe, de kans dat er al gezellige drukte is, is dan groter.
 • Haad Yao
  Persoonlijk vind ik dit het prettigste strand om te gaan zwemmen en chillen bij de barretjes. Mijn favoriete bar is Vagga Bar. Ze hebben van die mooie grote hangmatten, waar je -als je geluk hebt- de hele dag kan chillen. De bediening is erg aardig, alleen is het eten wel wat duurder en zeker niet bovengemiddeld lekker.  Bestel gewoon een watermeloen-limoen shake, heerlijk.
 • Malibu beach
  Ja, een plaatje is dit strand, naast het schattige vissersdorpje Chaloklum. Pas op het strand op voor zandvlooien, die zitten er namelijk. Fijne plek om een wandeling te maken door het dorpje en vers gevangen vis te eten.

8. Ga een hapje eten

Oh, Thailand is het land met het allerlekkerste eten als je het mij vraagt! Dus niet onbelangrijk om regelmatig ergens iets te gaan eten. Op Koh Phangan vind je veel verschillende soorten restaurants, dus er is voor iedereen wat. Ik heb een blogje gemaakt met mijn beste tips!

En ben je er klaar voor? Ultiem genieten op dit eiland. Lees ook mijn blogjes over hoe je eigenlijk op Koh Phangan komt en hoe je je accommodatie kan vinden. Je zult al snel ontdekken waarom dit mijn favoriete Thaise eiland is.

By Laura, oktober 18, 2020
1 Comment
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

From Berlin to Bali
Welkom!
Hi, ik ben Laura en het gezicht achter From Berlin to Bali. Een creatieve plek die me helpt om te streven naar een betekenisvol en duurzaam leven. Door mij blogjes archiveer ik mijn ervaringen, de prachtige plekken waar ik ben geweest en zet ik mijn herinneringen op papier. Graag inspireer ik je om de schoonheid te zien in de dagelijkse dingen, om je heen. Dat - en meer - op From Berlin to Bali. ♥
Signature
Instagram API currently not available.