Back to home
in Caribisch gebied, Curaçao, Reizen

5x écht lekker eten op Curaçao

  • oktober 18, 2020
  • By Laura
  • 1 Comments

Wanneer je op vakantie bent, of eigenlijk überhaupt altijd, wil je weten waar je lekker kan eten. Aangezien ik een maand op Curaçao ben geweest, heb ik verschillende eettentjes uitgeprobeerd. Ondanks dat ik vegetariër ben, heb ik besloten om op het eiland toch af en toe vis te eten. Vandaar dat er niet alleen goede vegetarische restaurants in dit rijtje terug zijn te vinden, maar ook visrestaurants. Hieronder de lekkerste eettentjes en restaurants van Curaçao!

1. De Visserij
Dit restaurant staat letterlijk en figuurlijk voor mij op nummer één. Vanwege het schaarse lekker vegetarisch eten, zette ik mijn principes opzij en at ik af en toe een heerlijk visje bij de Visserij. Naast dat de vis (lees: de tonijn smelt op je tong) heerlijk en vers is, is dit een ontzettend leuke plek om met een groep of gewoon met z’n tweeën te eten. Je moet het systeem even doorhebben; eten bestellen bij de ene bar, drinken bij de ander bar en het eten komt vanzelf op tafel. Smullen maar! Oh, en daarna kan je wat gaan drinken bij de Pirate Bay.

Waar? Piscadera
Wat? Diner – vis
Wanneer? Vrijdag t/m maandag
Waarom? Vriendelijke prijzen, goede porties en heerlijke verse vis.

2. Kome
Wanneer je -een beetje- luxe uit eten wilt, moet je naar Kome. Als je binnenkomt weet je al dat het goed zit, want het interieur is lekker hip. De bediening was een beetje rommelig, maar ontzettend vriendelijk. Wij besloten om ons compleet te verwennen en begonnen met een cocktail. Royal Voyage, oftewel een heerlijke gin en tonic. Daarna wilden we verder gaan met een voor-, hoofd- en nagerecht. Nou, de porties zijn zo groot, dat we eigenlijk al na een voorgerecht vol zaten. Dus daarna hebben wij een hoofdgerecht en het nagerecht gedeeld. We zaten bommetje vol. Dus leer van mij: ga niet voor drie gangen bij Kome, dat haal je niet, of je maag moet letterlijk zo groot zijn dat je dit aankan.

Waar? Punda
Wat? Diner – fancy
Wanneer? Dinsdag t/m zaterdag 12.00-22.00 uur
Waarom? Luxer restaurant, waar je heerlijk zit. Mooi interieur, fijne bediening en lekkere wijnen. super lekker, ook voor vegetariërs!

3. La Boheme
Als je loopt door de kleurrijke straatjes van Punda, kom je uiteindelijk La Boheme tegen. Een leuke lunchtent waar je, met een beetje geluk een fijne plek in de schaduw kan scoren. Mocht je zin hebben in een fijne salade, die hebben ze hier. De salade bestaat uit een lekker, smeuïge tonijnsalade en gelukkig heel veel groentes. Dé plek om te ontbijten en lunchen als je het mij vraagt.

Waar? Punda
Wat? Ontbijt en lunch
Wanneer? Maandag t/m zaterdag 8.00-18.00 uur, donderdag tot 22.00
Waarom? Veel keuze, gezonde opties, fijn terras waar je ongegeneerd voorbijgangers kan bekijken terwijl je van je koffie nipt.

4. Hofi Cas Cora
Op de allerlaatste dag van mijn verblijf op het eiland ontdekte ik dit pareltje. Het zit op een gekke plek, midden in een woonwijk en achter een tankstation. Maar zodra je het terrein op rijdt lijkt het wel of je op een Texaanse ranch terecht komt. Je kan hier echt heel fijn lunchen en voor kinderen organiseren ze regelmatig iets leuks. Maar het allertofste is het farm to table concept. Je eten wordt lokaal verbouwd en met liefde bereid. Check hun Facebook voor meer informatie, ook voor events.

Waar? Willemstad noord
Wat? Brunch
Wanneer? Vrijdag 10.00-16.00 uur en zaterdag t/m zondag 9.00 t/m 15.00 uur
Waarom? Farm to table: het eten wordt zelf verbouwd. Ontzettend aardig personeel en een fijne plek om te zitten. Oh, en de brunch is heerlijk.

5. Purunchi Koredor
Oké, als je aan komt rijden denk je: waar heeft zij me nu weer naar toe gestuurd? Op Curaçao zijn er namelijk genoeg plekken waar je honderd keer mooier zit en met een hipper interieur. Maar deze blog heet “écht lekker eten”, dus vandaar deze plek. Op een gek weggetje aan de zee, zit dit restaurantje. Eettentje eigenlijk meer. Je moet een beetje geluk hebben dat ze een tafeltje vrij hebben, maar het is het wachten waard. Purunchi is populair bij de locals, dus geen toeristische bestemming dit. De vis is vers en elke dag hebben ze verschillende keuzes. Smullen maar!

Waar? Tussen Otrobanda en Piscadera
Wat? Vis – lunch
Wanneer? Dinsdag t/m zondag 12.00 tot 16.00 uur
Waarom? Eten tussen de locals en echte verse vis, die geprepareerd wordt voor je neus.

Doordat ik een maand op het eiland Curaçao heb doorgebracht, heb ik op een rustig tempo het eiland kunnen ontdekken. Verschillende tips gelezen en gekregen, hierdoor heb ik de leukste eettentjes voor jou kunnen verzamelen. Van verse vis tot chique dineren. Stap je huurauto in en verken deze toffe restaurants op het eiland!

By Laura, oktober 18, 2020
1 Comment
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

From Berlin to Bali
Welkom!
Hi, ik ben Laura en het gezicht achter From Berlin to Bali. Een creatieve plek die me helpt om te streven naar een betekenisvol en duurzaam leven. Door mij blogjes archiveer ik mijn ervaringen, de prachtige plekken waar ik ben geweest en zet ik mijn herinneringen op papier. Graag inspireer ik je om de schoonheid te zien in de dagelijkse dingen, om je heen. Dat - en meer - op From Berlin to Bali. ♥
Signature
Instagram API currently not available.