Back to home
in Azië, Thailand

Verblijven op Koh Phangan: hier moet je zijn!

  • oktober 16, 2020
  • By Laura
  • 2 Comments

Een tijd geleden, terwijl ik in Australië was, plande ik een reis naar Koh Phangan. Voor een hele maand. Niet omdat ik dacht dat het zo’n tof eiland was -vooral vanwege die slechte verhalen over de omstreden Full Moon-party- en ook niet omdat het op mijn reislijstje stond. Nee, ik ging daarheen vanwege vrijwilligerswerk. In ruil voor gratis yogalessen. Een goede deal als je het mij vraagt. En wow, daarna zou ik verrast zijn van hoe geweldig Koh Phangan is. Hier lees je waar je moet verblijven om op dit toffe eiland een heerlijke tijd te hebben.

Laat de Full Moon party links liggen
Dus, voor degenen die nog nooit in Thailand zijn geweest. Het is toeristisch, dat is gewoon zo. Denk niet dat je een plek vindt zonder farang -zoals de locals ons noemen-, want Thailand is overladen met toeristen. Maar daarnaast is Thailand goddelijk eten, lieve mensen, geweldige massages en gewoon relaxt en makkelijk reizen, met tegelijkertijd het avontuur van het in contact komen met een andere cultuur. 

Koh Phangan is wat dat betreft niet anders, nogal toeristisch. Maar laat je daardoor vooral niet afschrikken, want de mix van toeristen en locals maakt het eiland uniek. Elk deel van het eiland heeft een andere sfeer, een ander aanbod en verblijven andere mensen. Zoals Haad Rin, die tijdens volle maan vol loopt met jonge toeristen die willen losgaan. Een glow-in-the-dark-party, waarbij vele jongeren in dronken toestand na het feesten op hun scooter stappen. Terwijl de locals hoofdschuddend toe staan te kijken. Daar wil je niet zijn, echt niet.

Neem de afslag naar het noordwesten
Nee, ik introduceer jou met ander deel van het eiland. De plek waar hippies samen komen, yoga hun religie is en waar je geweldig eten vindt. Het ligt in het noordwesten van het eiland, een klein paradijsje. 

Ga met de veerpont naar de haven in Thongsala en ga vanuit daar richting het noorden. Hing Kong, Sri Thanu en Haad Yoa is waar je moet verblijven, het is de plek waar ik verliefd op ben geworden.

Hing Kong
Hier zit je dichtbij veel leuke eettentjes en yogascholen. Daarnaast is het heel makkelijk om naar Thongsala te rijden, waar bijvoorbeeld alle grote supermarkten zitten. Je zult in dit gebied veel resorts, hotels en bungalows vinden. Hier zitten vooral veel long-stay toeristen.

Sri Thanu
Hier is de kern van het hippie paradijs. Hier vind je bungalows aan het strand en andere huisjes. De prijzen liggen hier wel wat hoger, aangezien de vraag hier ook hoger is. Mocht je niet een scooter willen huren, is het slim om hier te gaan zitten. Dan zit je dichtbij alle faciliteiten en is alles op loopafstand. Hier zijn namelijk allemaal winkeltjes, eettentjes en yogascholen.

Haad Yao
Hier zitten de meeste short-stay toeristen. Je moet nu zo’n vijf minuten rijden naar Sri Thanu, maar in de buurt van Haad Yao zitten ook veel leuke dingen. Vooral de goede stranden. Je vindt hier dan ook veel hotels en resorts waar je kan verblijven, voor een prima prijs.

Waarom Koh Phangan?
De beste reden voor mij om naar Koh Phangan te gaan, is even te ontspannen. Take a break. Het eiland heeft alles om jezelf even volledig te herstellen van het drukke en intense dagelijkse leven. Neem yoga lessen, probeer allerlei -soms vreemde- meditaties, neem een heerlijke massage, luister naar live reggae muziek, geniet van de Thaise keuken of doe een detox-kuur. Praat met totaal onbekenden, maak vrienden in een minuut, kom in contact met de natuur en geniet van de zon en zee. Of zelfs next level: doe een yogadocent-opleiding, neem Muay Thai lessen, doe een tantra-workshop of ga helemaal los met dansen bij Ecstatic Dance.

Dus regel je verblijf in Hing Kong, Sri Thanu of Haad Yao en lees dan mijn blogjes over wat je kan doen op Koh Phangan.

By Laura, oktober 16, 2020
2 Comments
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

From Berlin to Bali
Welkom!
Hi, ik ben Laura en het gezicht achter From Berlin to Bali. Een creatieve plek die me helpt om te streven naar een betekenisvol en duurzaam leven. Door mij blogjes archiveer ik mijn ervaringen, de prachtige plekken waar ik ben geweest en zet ik mijn herinneringen op papier. Graag inspireer ik je om de schoonheid te zien in de dagelijkse dingen, om je heen. Dat - en meer - op From Berlin to Bali. ♥
Signature
Instagram API currently not available.