Back to home
in Caribisch gebied, Curaçao, Dear Diary

Dear Diary: Curaçao en de verdwaalde toerist

  • oktober 16, 2020
  • By Laura
  • 1 Comments

Soms vind ik het leuk om mijn ervaring, mijn gedachten op te schrijven. Niet alleen tips en tricks. Door Dear Diary neem ik je mee in mijn wereld. Deze keer neem ik je mee naar mijn eerste indruk van Curaçao. Aangezien mijn vriend een klus aangeboden had gekregen op dit eiland, zou hij voor twee-en-een-halve maand daar werken. Eén ding was zeker: zo lang kan ik niet zonder hem. Dus ik besloot om een maand mee te gaan als toerist. Lees verder om te ontdekken hoe ik dit ervaren heb.

Feel the heat
Oh yeah, dat gevoel wanneer je het vliegveld verlaat is in elk tropisch warm land hetzelfde. Die hete föhn die in je gezicht blaast wanneer je helemaal gedesoriënteerd bent. We arriveren laat in de avond, wat de desoriëntatie nog groter maakt. We stappen in onze huurauto en zetten de airco aan. Pfoe, nog wel even wennen deze warmte.

AirBnB
We hebben voor een maand een AirBnB gehuurd in Otrobanda, een wijk in Willemstad. We hebben uren gezocht op AirBnB en booking.com en deze sprong er echt uit. Anderen zeiden dat het een gevaarlijke buurt zou zijn, maar dat geloofden wij niet helemaal. Ons leek dit een ideale locatie, vanwege de loopafstand naar Punda en dichtbij waar de collega’s van mijn vriend verbleven. We reden onze straat in en waren meteen verrast hoe kleurrijk deze buurt eruit ziet. Er hangt een relaxte sfeer en het is er ’s avonds rustig. We werden verwelkomd door onze gastvrouw Evelien, die jaren in Nederland heeft gewoond en zich nu – sinds haar kinderen uit huis zijn- op Curaçao heeft gesetteld. Ons huis is prachtig, groot en zit verscholen achter een groot hek en een kleine binnenplaats. We hebben een klein terras voor de deur, waar je fijn in de schaduw en wind zit.

Acclimatiseren
Mijn vriend moest de volgende dag meteen op locatie-bezoek en ik ben als toerist gaan oriënteren op wat er hier te doen is. No offence, dat lijkt op het eerste gezicht niet heel veel. Het meeste toerisme vindt hier plaats op het strand, want het is het perfecte eiland voor een zonvakantie. Ik was zo blij dat ik een deel van mijn dag kon invullen met het maken van de website en blogjes schrijven, want een maand is een te lange tijd om de (zon)toerist uit hangen. Dit geeft me toch wat meer voldoening, omdat ik altijd een beetje rusteloos ben. Mijn vriend kwam aan het einde van de dag terug naar ons appartement en we verlangden ontzetten naar de zee. Dus stapten we de auto in voor een frisse duik en zijn daarna gaan slenteren door de straatjes van Punda.

Tropisch Nederland
Normaal kijk ik mijn ogen uit naar de lokale bevolking en is dat wat het het land uniek maakt. In dit geval is dat de toerist. De toerist maakt het eiland uniek. Je merkt aan alles dat het eiland dan daar ook op is gericht. De Nederlandse hits klinken in de speakers, bitterballen worden uitgedeeld en het populairste drankje is Amstel Bright. Overal wordt Nederlands gesproken en hierdoor komen er ook toeristen naar dit eiland die geen woord Engels kunnen, wel zo makkelijk.

Maar vergis je niet, de lokale taal is Papiaments. Het wordt dan ook gewaardeerd om ook een lokaal woordje te leren. Dit merkte ik al snel, door “masha danki” te zeggen in de winkels. De uitdaging op Curaçao is dan ook om een balans te vinden en op zoek te gaan naar authentiek Curaçao, want dit zal je verrassen én je vakantie wordt er net iets kleurrijker door. Oh, maar stiekem ook genieten van de witte stranden en happy hours. Begrijp me niet verkeerd.

Werken en koffie drinken
Omdat ik deze maand zo goed mogelijk wil gebruiken, ligt mijn focus op het maken van de website en blogjes schrijven. Dit betekent werkplekjes ontdekken, want ik ga niet elke dag “thuis” zitten. Starbucks en Wandu Café zijn by far mijn favoriete werkplekjes. Dan nip ik aan mijn koffie, bewerk ik de website en gluur ik over mijn scherm heen om naar mensen te kijken. Al sta ik bij de Starbucks na een aantal uur wel weer buiten, om even op te warmen van de ijskoude airco.

Zon, zee en strand
Echt genieten is om na een dagje Starbucks de zee induiken om af te koelen. De zee en de stranden zijn hier prachtig. Er zijn veel witte zandstranden en met een beetje geluk – of eigenlijk de juiste locatie – is het er niet eens zo druk. Wij mogen zonder betaling het terrein op van Moombah Beach Club, dit is een resort. Hier vind je ons dan ook bijna dagelijks om vlak voor zonsondergang een verkoelende duik te nemen en te snorkelen, om bijzondere vissen te spotten.

Als je eenmaal je draai gevonden hebt
Na een aantal dagen begon ik mijn draai wel te vinden op dit eiland. Het is bijzonder om een lange tijd op een plek te wonen en zoveel tijd te hebben om het te ontdekken. Hierdoor heb ik ontzettend leuke plekken gevonden om andere aan te raden. De laatste tien dagen van mijn verblijf is een vriendin naar het eiland gekomen. Samen hebben we eindeloos over het eiland gereden, gesnorkeld en zijn we zelfs naar Curacao geweest. Benieuwd wat ik allemaal heb ontdekt en wat voor tips ik voor jou heb? Lees mijn andere blogjes over Curaçao, hierin geef ik je tips en laat ik je zien wat dit eiland allemaal te bieden heeft.

By Laura, oktober 16, 2020
1 Comment
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

From Berlin to Bali
Welkom!
Hi, ik ben Laura en het gezicht achter From Berlin to Bali. Een creatieve plek die me helpt om te streven naar een betekenisvol en duurzaam leven. Door mij blogjes archiveer ik mijn ervaringen, de prachtige plekken waar ik ben geweest en zet ik mijn herinneringen op papier. Graag inspireer ik je om de schoonheid te zien in de dagelijkse dingen, om je heen. Dat - en meer - op From Berlin to Bali. ♥
Signature
Instagram API currently not available.