Back to home
in Azië, Sri Lanka

10 redenen waarom je naar Sri Lanka móet

  • oktober 16, 2020
  • By Laura
  • 1 Comments

Afgelopen jaar heb ik een halfjaar gereisd en één van mijn bestemmingen was Sri Lanka. We hebben dit niet heel ver van te voren bedacht, aangezien we eigenlijk van plan waren om lang naar Australië te gaan. In plaats daarvan besloten we om een aantal landen in Zuidoost-Azië te bezoeken. Ik had tegen die tijd al veel gehoord over Sri Lanka en was erg nieuwsgierig. Wij besloten een maand te gaan, om goed de tijd te nemen om dit land te bezoeken. Wauw, en het stelde niet teleur! Hier 10 redenen waarom je echt Sri Lanka moet bezoeken.

1. Ontzettend budget vriendelijk
Sri Lanka is heel goedkoop, wat zorgt dat je met een klein budget dit land kan bezoeken. Je kan hier dan ook helemaal zelf bepalen hoeveel je uitgeeft en voor elk budget is er iets. Wil je eens super luxe doen? Trakteer je dan op een sjieke suite in een hotel en neem een massage. Wil je weinig uitgeven? Doe je backpack om en neem de bus door het hele land. Een ritje van de ene naar de andere plek is vaak maar een euro.

2. Diversiteit in natuur
Het land kent veel verschillende soorten landschappen, van natuurparken met luipaarden tot hoge golven in de zee waar op gesurfd wordt. Er voor ieder wat wils en er is veel afwisseling.

3. De bevolking is enorm gastvrij
Oh wow, dit verbaasde mij zo enorm. De mensen zijn zo vriendelijk en willen graag contact met je. Er is een groot deel van de bevolking (vooral op het platteland) die geen Engels spreekt, maar dat houdt ze niet tegen: ze maken graag een praatje met je. Als er een dag was dat ik chagrijnig op stond, was ik al snel weer gelukkig door alle vrolijkheid van de lokale mensen.

4. Het eten is goddelijk
Oke, hier zijn veel wisselende verhalen over. Dit komt omdat Sri Lanka nog niet heel lang geleden populair is geworden bij het toerisme. Zij hebben dus over het algemeen een eentonige keuken en zijn nog niet overspoelt met burgertenten of steakhouses. Dus wat is dan zo lekker? De curry’s. Oh man, overal staat dit (bijna als enige) op het menu en heerlijk dat het is. Meestal krijg je verschillende soorten groente-curry’s en daarbij witte rijst geserveerd. Het kan heel pittig zijn, dus pas op. Maar goed, ik heb in dit land pittig eten leren eten en leren waarderen. Dus go for it!

5. Avontuurlijk, maar veilig
Het reizen in Sri Lanka voelt avontuurlijk, maar ook veilig. Qua hygiëne ziet het er overal prima uit en je kunt er over straat lopen zonder lastig gevallen te worden. Ik was wel op vakantie met mijn vriend in dit land, dus ik wil wel toelichten dat dames een beetje moeten oppassen. Niet vanwege onveiligheid, maar ik merk wel dat er nieuwgierigheid vanuit de lokale mannen is. Bij mij bleef dit altijd onschuldig, maar ik heb wel negatieve verhalen gehoord. Voordat ik naar Sri Lanka ging dan. Ik heb me in dit land ontzettend om mijn gemak gevoeld en vond het land een onwijs avontuur. Het is rauw, prikkelend, kleurrijk en je dompelt je compleet onder in de cultuur.

6. Fotogeniek
Eén van mijn favoriete dingen tijdens reizen: toffe foto’s maken. Sri Lanka maakt het je makkelijk, echt waar. Kleurrijke straatbeelden en adembenemende portretten. Wat mij bijvoorbeeld opviel is dat wanneer ik een portretfoto van iemand nam, zij nooit lachend op de foto stonden. Enthousiast om op de foto te gaan waren ze wel, maar ze zijn niet gewend om dan meteen een “big smile” op te zetten: zoals wij. Dit maakt je portretfoto’s echt geweldig.

7. Authenticiteit
Sri Lanka ademt (op dit moment) authenticiteit. Het is vrijwel onaangetast, dit komt doordat het nog niet lang een toeristische bestemming is. Het is pas een aantal jaren open voor toeristen, dit vooral door de voormalig burgeroorlog. Dit betekent dat je nergens het gevoel hebt dat je wordt opgelicht, de bevolking is blij met het toerisme, het eten voor toeristen is hetzelfde als voor de lokale bevolking, je kan gebruik maken van het lokale openbare vervoer, enzovoort. Ontzettend tof om te zien.

8. Nederlandse geschiedenis
Overal en nergens vind je een sporen van Nederland terug, vooral in het stadje Galle. Bezoek de museums of kerken en je ziet verschillende Nederlandse namen voorbij komen. 

9. De mooiste treinroute ter wereld
Naast diverse natuur heeft Sri Lanka ook keuze uit veel verschillende manier om van plek naar plek te gaan. Eén daarvan is de trein en deze neemt je van Kandy naar Ella langs een prachtige route, die bekend staat als één van de mooiste treinroutes ter wereld. Deze was inderdaad prachtig en ondanks dat het een iets grotere toeristische trekpleister was, heb ik van elk moment genoten. Dus als laatste puntje van deze lijst: mis de treinreis van Kandy naar Ella niet!

10. Eigen tuktuk huren
Je eigen tuktuk? Ja, dit is echt het allerleukste wat je kan doen in Sri Lanka. Je rijdt rond met je eigen vervoer en hebt ontzettend leuk contact met de locals. Lees hierover in mijn andere blogje: Must do: tuktuk huren in Sri Lanka.

Ben je overtuigd? Dat snap ik wel, je bent nieuwsgierig naar meer. Ik ben verliefd geworden op Sri Lanka, in de maand dat ik daar ben geweest. Lees dan ook snel mijn andere blogjes over dit prachtige land, zoals welke route je zou moeten nemen.

By Laura, oktober 16, 2020
1 Comment
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

From Berlin to Bali
Welkom!
Hi, ik ben Laura en het gezicht achter From Berlin to Bali. Een creatieve plek die me helpt om te streven naar een betekenisvol en duurzaam leven. Door mij blogjes archiveer ik mijn ervaringen, de prachtige plekken waar ik ben geweest en zet ik mijn herinneringen op papier. Graag inspireer ik je om de schoonheid te zien in de dagelijkse dingen, om je heen. Dat - en meer - op From Berlin to Bali. ♥
Signature
Instagram API currently not available.