Back to home
in Caribisch gebied, Curaçao, Reizen

10x eens iets anders doen in Curaçao

  • oktober 13, 2020
  • By Laura
  • 0 Comments
10x eens iets anders doen in Curaçao

Het eiland Curaçao is vooral populair bij zonaanbidders. De toerist die er het liefst de hele dag ligt te bakken en een Amstel Bright bij zijn strandbedje besteld. Oké, absoluut doen. Maar het eiland heeft meer te bieden, dus als je er bent: ga op ontdekkingstocht. Als beloning kan je daarna dan heerlijk en welverdiend op het strand neerploffen. Ik vertel je de leukste dingen om te doen op Curaçao, om je vakantie nog meer bijzonder te maken.

Westkant van het eiland

1. Bezoek het Shete Boka National Park

Aan de ene kant van het eiland heb je de stranden en kabbelt het water kalmpjes. Aan de andere kant van het eiland is er een ruige kust met hoge golven. De plek waar de noordoostelijke passaat (de wind die bijna altijd in Curaçao waait) altijd staat en hierdoor is een soort maanlandschap ontstaan. Om hier een indruk van te krijgen, ga je naar het Shete Boka National Park. Met de auto rijd je door het park en hoef je maar korte stukjes te lopen in de felle zon. Echt de moeite waard, vooral de grot waar je de golven op je af ziet komen. Ga zo vroeg mogelijk om de hitte zoveel mogelijk te vermijden en neem genoeg water mee: dit kan je ter plekke niet kopen.

Shete Boka Park, Westpunt
Ma t/m zo 9.00-17.00
NAF 17,50 p.p.

2. Meet de locals: markt in Barber

Persoonlijk hadden wij moeite om de locals en hun lokale eten te vinden. Maar dit pareltje op zondagochtend hadden we gelukkig snel ontdekt, zodat we hier elke zondagochtend heen konden. Het is primitief, maar ontzettend gezellig en vooral: door en voor locals. Voor de vegetariërs onder ons, er is bijna niets zonder vlees te krijgen. Dus ga voor de johnny cake of arepas di pampuna en geniet van een kijkje in het leven van de locals. Voor de carnivoren: ik denk dat je hier je hart op kan halen aan lokale stoof en soepen!

Zondagochtend: ongeveer van 9.00 uur tot 13.00

Routebeschrijving: Wanneer je vanaf Willemstad rijdt over de “Weg naar Westpunt”, sla linksaf bij de grote gele kerk in Barber. Het is het grote witte gebouw aan je rechterhand. 

3. Ga flamingo’s spotten bij Jan Kok

Flamingo’s in het wild spotten, dat is toch tof. Deze fel roze vogels zijn het beste te vinden op de oude zoutvlaktes bij Jan Kok. Iets waar je niet snel bij stil staat, is dat deze vlaktes werden vroeger bewerkt door slaven en deze eigendom waren van de wrede slavenmeester Jan Kok. In de 18e eeuw stonden deze vlaktes droog en werd er zout gewonnen. Inmiddels is een klein meertje, waar de flamingo’s een deel van het jaar doorbrengen.

Routebeschrijving: Rijd richting het dorp Sint Willibrordus, het meer ligt aan je linkerhand nog voor je langs het landhuis Jan Kok rijdt.

Oostzijde van het eiland

4. Het kruidentuintje van Dinah Veeris

Deze plek laat je verbazen wat er eigenlijk allemaal kan groeien in dit landschap. Vanwege het semi-woestijnklimaat doen maar weinig planten het goed op Curaçao. De plek is klein maar fijn en vooral: je krijgt een ontzettend leuke rondleiding. Bij ons was dit de zoon van Dinah Veeris. Hij vertelde niet alleen over planten, maar ook over lokale gewoontes, geschiedenis en cultuur. Ontzettend boeiend!

Den Paradera, Curacao’s Herb Garden
Rondleiding op afspraak NAF 12 p.p.
Maandag t/m vrijdag om 9.30 of 10.30 uur

Routebeschrijving: Volg de weg naar Fuik, je ziet vanzelf de borden naar Den Paradera

5. Op spooktocht in het quarantainegebouw

In plaats van naar het strand van Jan Thiel te rijden, neem je de afslag linksaf. Hier kom je in een best wel ruig gebied. Er staat een ontzettend groot verlaten schip, de overblijfselen van een fort en het quarantainegebouw. De Caracasbaai deed eind 19e eeuw dienst als quarantainestation voor schepen met een besmettelijke ziekte aan boord. In het quarantainegebouw verbleven de gezond-ogende bemanning, totdat vastgesteld was dat zij daadwerkelijk niet besmet waren. Dus de moeite waard om even te kijken en rond te lopen. Je hebt vanaf hier uitzicht op het schip en de Caracasbaai. Het fort kan je ook bezoeken en gewoon op eigen houtje.

6. Filmpje kijken op het strand

Oké, hier zit je weer vol tussen de hysterische roodverbrande toeristen, maar goed: filmpje kijken op het strand. Dat is toch genieten? Oh, en op woensdagavond kan je hier terecht voor een leuke party, lekker fout en commercieel. Wat heerlijk is, één keer per week.

Cabana Beach
Mambo Beach Boulevard
Party: Woensdag 19.00 uur, gratis voor 22.00 NAF 10,- na 22.00
Film: Donderdag 20.30 uur NAF 10,-

Willemstad en het noorden van het eiland

7. Film kijken in de bios

Nu we het toch hebben over films: ga naar de bios! Even een break van de hitte en kies voor makkelijk vermaak. De bioscopen op Curaçao hebben mega grote stoelen en de kaartjes zijn echt heel goedkoop. Er zijn drie bioscopen: The Movies, Cinemark of The Cinemas. Er zijn verschillende aanbiedingen, vooral op maandag, dinsdag en woensdag. Je kan dan echt voor een prikkie een film kijken.

8. Bezoek de grotten van Curaçao

Dichtbij het vliegveld heb je grotten en deze kan je bezoeken. Een deel daarvan dan en dat zijn de Hato Caves. Bij grotten denk je vaak aan kou, maar deze zijn juist bloedheet. Ik heb in mijn leven mooiere grotten gezien, maar ik heb ontzettend genoten (again) van de rondleiding. Bij ons werd de rondleiding gegeven door Rudsel, die alles vertelde in drie talen: Spaans, Nederlands en Engels.  Echt hilarisch! Daarna kan je nog een klein wandelingetje doen langs de Indian Trail Walk, als je er toch bent.

Franklin D. Rooseveltweg, Willemstad, Curaçao
Maandag t/m zondag
9.00-16.00 uur, elk uur een rondleiding

9. Salsa dansen bij Mundo Bizarro

Wat baalde ik ervan dat ik dit plekje pas aan het einde van mijn verblijf ontdekte. Aangezien ik dit de leukste plek vond om ‘s avonds iets te drinken én een dansje te wagen. Of gewoon kijken naar de ervaren salsadansers, die indruk op je zullen maken. Op zaterdag is er live-muziek en op dinsdag kan je als beginner zelf een lesje nemen.

Mundo Bizarro
Nieuwstraat, Willemstad

10. Een dagje naar Klein Curaçao

Niet heel origineel, maar wel echt een must! Dit was één van m’n hoogtepunten tijdens mijn verblijf op Curacao. Lees in mijn blogje hoe en waar je deze trip moet boeken!

Door een maand door te brengen op Curaçao, heb ik gemerkt dat er meer te doen is dan strand en Amstel Bright. Al moet je wel even goed zoeken, want de gebaande paden gaan toch echt naar de typische toeristische bestemmingen. Met dit blogje heb ik je tips gegeven om ook andere leuke dingen te doen op het eiland. Ontdek ook mijn andere blogs over Curaçao!

By Laura, oktober 13, 2020
From Berlin to Bali
Welkom!
Hi, ik ben Laura en het gezicht achter From Berlin to Bali. Een creatieve plek die me helpt om te streven naar een betekenisvol en duurzaam leven. Door mij blogjes archiveer ik mijn ervaringen, de prachtige plekken waar ik ben geweest en zet ik mijn herinneringen op papier. Graag inspireer ik je om de schoonheid te zien in de dagelijkse dingen, om je heen. Dat - en meer - op From Berlin to Bali. ♥
Signature
Instagram API currently not available.