Back to home
in Australië, Azië, Europa, Reistips, Reizen

Roadtrip: Wat te doen onderweg?

  • oktober 12, 2020
  • By Laura
  • 1 Comments

In de auto naar je bestemming heb je toch echt wel wat vermaak nodig. Ik vind het altijd super leuk om onderweg te zijn naar een camping of hotel in Europa. Bij mij begint de vakantie dan al. Dus wat doe je om de rit zou leuk mogelijk te houden?

Spotify-lijstjes luisteren

In de loop van de tijd heb ik al in “mijn nummers” wel meer dan 400 liedjes opgeslagen. Die vind ik echt niet allemaal meer leuk. Dus nu heb je de tijd om ze weer eens allemaal af te spelen en degene te verwijderen die je niet meer in je lijst wil.

Podcast verhalen opzetten

Maar wat doe je dan onderweg? Na inhoudelijke zware gesprekken, alle Spotify-lijstjes afgewerkt te hebben, begin je je toch een beetje te vervelen. Dus hier de tip van de dag, want ik heb een nieuw soort vermaak ontdekt voor de lange autorit. Eigenlijk was dit het idee van mijn vriend, maar dat is een onnodig detail. Anyway, ik heb het over een podcast luisteren. Ja, een podcast. Dit leek me altijd zo saai en suf, maar geloof me. Dit. Wil. Je. Op de iPhone kan je gebruik maken van de gratis app Podcast, maar ook andere apps als Pocket Casts, Overcast of Castro zijn gratis te gebruiken. Je vindt zelfs veel podcasts op Spotify.

Ik had er dan zo’n voorstelling bij, dat je naar lange gesprekken of motivatie-speeches ging luisteren. Nou ja, dat kan ook. En dat kan ook boeiend zijn, maar luisterverhalen: die moet je hebben. “Brand in het landhuis” bijvoorbeeld. Dit gaat over een jongen die onderzoek doet naar een raar verhaal uit het dorp waar hij opgroeit. Dit verhaal heeft zelfs in de krant gestaan en er was heel veel ophef over. Maar het verhaal had losse eindjes en deze probeert de podcast-maker aan elkaar te knopen. Echt, na tien minuten luisteren zit je er helemaal in! De tijd vloog en voordat ik het wist, was het tijd om te stoppen bij een hotel. Andere podcasts die ik je zou aanraden zijn: Kasteelmoord, Bob, Waarom en El Tarangu.

Leer een taal

Wij zijn onderweg naar Spanje en ik spreek geen woord Spaans. Daar word ik toch een beetje Spaans benauwd van. Dus we zijn op zoek gegaan naar een afspeellijst op Spotify. En we hebben een winnaar: Learn Spanish in your car. Super handig, want daarna kan je in Spanje meteen oefenen wat je hebt geleerd.

Koffie, koffie en nog meer koffie

Onderweg stoppen om een kopje koffie mee te nemen, is voor ons altijd vaste prik. Meerdere keren per dag zelfs. Maar je hebt wel altijd dat afval van al die koffiebekertjes en daar is -poging tot- ecologische Laura niet blij mee. Dus ik heb voor onze vakantie twee koffiebekers gekocht van Zuperzozial, echt een aanrader. Oke, je voelt je een beetje gegeneerd om de koffiebekers aan te geven bij de kassa, maar lekker boeiend. Let wel op dat op sommige tankstations ze ook machines hebben, maar deze geven automatisch een bekertje. Neem dan toch even de moeite om in de rij te staan, waar ze handmatig koffie maken. Ja, ecologisch zijn is niet de makkelijkste weg, maar wel de meest belonende.

Let’s talk baby

Ja, wij hebben altijd wat te vertellen. Daar blijf je je over verbazen. Dus een beetje overbodig, maar toch zeg ik het maar even: je hebt in de auto alle tijd om lekker te klessebessen. Wil je het interessanter maken? Check dan deze 36 vragen, super leuk om elkaar (nog) beter te leren kennen. 

Ik kan echt genieten van een roadtrip, voor mij begint de reis al wanneer we de auto instappen. Hierdoor heb je meteen een vakantiegevoel en verlang je niet alleen maar naar de eindbestemming. En, wat is jouw ultieme roadtrip vermaak?

By Laura, oktober 12, 2020
1 Comment
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

From Berlin to Bali
Welkom!
Hi, ik ben Laura en het gezicht achter From Berlin to Bali. Een creatieve plek die me helpt om te streven naar een betekenisvol en duurzaam leven. Door mij blogjes archiveer ik mijn ervaringen, de prachtige plekken waar ik ben geweest en zet ik mijn herinneringen op papier. Graag inspireer ik je om de schoonheid te zien in de dagelijkse dingen, om je heen. Dat - en meer - op From Berlin to Bali. ♥
Signature
Instagram API currently not available.