Back to home
in Azië, Reizen, Thailand

De beste plekjes om te eten in Koh Phangan

  • september 21, 2020
  • By Laura
  • 3 Comments

Je hebt je verblijf geregeld in Koh Phangan en je bent lekker gesetteld. Als het goed is heb je een scooter gehuurd en kan je het eiland verkennen. Goed, eigenlijk wil je gewoon eten. Thailand en eten, het is de ultieme combi. Dus ook op Koh Phangan. Daarnaast heb je hier de westerse invloeden om de curry’s af te wisselen met een goede vegan dish. Let’s go, we hebben honger.

Mama Pooh’s Kitchen

Er zijn verschillende restaurants die Mama’s heten en de meeste zijn sowieso goed. Maar deze heeft de aller-aller-lekkerste massaman curry. De plek ziet er een beetje crappy uit, met hun bamboo-hutjes en oude kapotte televisies overal. Daarnaast zou je niet zeggen dat hygiëne hun eerste prioriteit is, maar laat je niet afschrikken. Want het eten wordt gemaakt met zoveel talent en heel misschien een beetje liefde. Je komt terug voor deze curry, ik beloof het je.

Kleine tip: Je haalt bij de dame achter het bureautje een menukaart en een kladblokje. Dan neem je je tijd om iets lekkers van de kaart te kiezen en schrijf je het nummer, naam, aantal en prijs op. Eventueel kan je ook nog sterretjes tekenen om aan te geven hoe pittig je je eten wil. Het kladblokje geef je weer af bij de dame achter het bureautje en je eten staat al snel op tafel. Eet smakelijk!

Pure Vegan Heaven

Ja, de naam zegt het al: hemels. Neem heel even een pauze van de curry’s en ga voor zoete aardappel wafels met stroop, het meest geweldige ontbijt wat mij betreft. Het is wat prijziger, en dat geldt voor alle veganistische restaurants, maar dan investeer je in een heerlijke maaltijd. Verwen jezelf, je bent tenslotte op vakantie.

Art in Chai Café

Dit is mijn persoonlijke favoriet. Ik ontdekte dit plekje toen ik voorde tweede keer naar Koh Phangan ging en ik langs dit  artistieke restaurantje reed. Het maakte me nieuwsgierig en vervolgens heb ik drie dagen hier gegeten. Ik zeg: Pumpkin Curry”. Goddelijk. Echt. Daarnaast is deze plek ook een atelier en worden er sieraden verkocht. Leuk om even rond te snuffelen als je aan het wachten bent op je eten. De eigenaar is een eigenzinnige en humoristische kunstenaar. Hij deed me een beetje denken aan “Mr. Chow” van “The Hangover”. Ik heb gelachen en heerlijk gegeten, sla deze spot niet over!

Pura Vida Cafe

Dit heerlijke ontbijt-plekje zat tegenover ons resort en was de ideale plek om lekker te ontbijten of lunchen. Ze hebben er goede koffie’s en je kunt hier een westers ontbijtje krijgen. Van eieren tot granola, ze hebben het allemaal. Ook vond ik dit een fijn plekje om verhaaltjes te schrijven of achter mijn laptop te zitten. Toch fijn.

Locco’s Pizza Bar

Oke, wij hadden er zin in: een luxe, uitgebreid diner. Wil jij dat ook? Dan is dit de plek. Een fles wijn kostte dertig euro, maar wow: ZO LEKKER. De pizza was echt heerlijk, van het voorgerecht hebben we gesmuld en de bediening: geweldig. Zulke lieve mensen en de eigenaren zijn echte Italianen, met een passie voor hun restaurant, inspirerend. De bediening is professioneel en ze hebben zelfs live-muziek. Het is eigenlijk vrij betaalbaar vergeleken met Nederland, maar duur in Thailand. Maar het is elke cent waard, geloof me.

Cookies Cafe

Dit is de meest populaire spot van dit gedeelte van het eiland. Het is niet alleen koffie drinken, het is een ontmoetingsplek. Dat zie je dan ook terwijl je op het terras zit. Spontane ontmoetingen en het zwaaien naar voorbijgangers. De bediening is ontiegelijk onaardig, maar ze hebben geweldige koffie en een toplocatie. Op het terras zitten, terwijl je de sociale infrastructuur bestudeert en langzaamaan de hete middag aan je voorbij laat gaan. Genieten. Oh, en ze hebben ook lekkere croissants.

Verse sapjes

Vergeet niet om je dagelijkse verse sap te drinken. Mierzoet, zonder suiker. Het fruit is vers en ontzettend rijp. Hoogtepunt van je trip naar Thailand, als je het mij vraagt. Mijn favoriet is een straatstalletje dichtbij Cookies Cafe. Je kan alles nemen wat je wil, van gember tot ananas. Het kost meestal niet veel meer dan een euro. Eventueel kan je het ook in een glas krijgen, mocht je het ter plekke willen drinken.
Route: Vanaf het Cookies Café naar de T-splitsing links van je. Het stalletje is de eerste aan je linkerhand als je naar rechts gaat op de splitsing.

Seed to Feed – Salad Bar

Oke, echt overpriced. Maar ik moet ‘m toch even benoemen, want ik vond dit zo’n relaxt plekje. Dit is dé plek om jezelf te trakteren op een heerlijke salade -jup, zo’n type vegetariër ben ik- die uit hun eigen moestuin komt. Het bewijs is de foto bovenaan de post, dat salade een feest is voor het oog. En, lekker.

7/11

Huh, is dit niet gewoon een supermarkt? Ja, maar hier vind je mijn favoriete, guilty-pleasure snack. Mocht je trek hebben in een snelle hap, maar heb je geen zin om ergens te gaan eten? Neem dan een kaastosti bij de 7/11. Geen grap. Je vindt ‘m in het koelvak en geeft ‘m vervolgens aan de dame of heer achter de kassa. Deze doet ‘m voor jou onder het tosti-ijzer. Oeh, en daarna smullen maar. Ik betwijfel echter of er daadwerkelijk kaas in zit, maar goed. Ik vind het lekker.

Rustige bars

Mijn vriendin zei steeds “waarom is niemand aan het borrelen in de avond?” Ja, het is wel gek, want de bars zijn in de avond vrij rustig. De meeste mensen komen hier niet om cocktails te drinken tijdens happy hour. Toch zijn er een aantal plekken waar je wat kan gaan drinken en chillen. Op veel avonden kun je namelijk ergens een live (reggae) band vinden. Meestal in Sabai bar, Jungle Roots, Tree House bar, Hollystone en The Jam bar. Dus vraag rond of iemand weet waar ze vanavond spelen.

Hollystone

Eén plekje ga ik wel even verder uitlichten, want dit is mijn favoriete plek om wat te drinken. Ja, ook hier is het rustig en zeker vroeg op de avond. Maar meestal op maandagavond is er live-muziek en dat kan toch zeker druk worden. Op zaterdags hebben ze er soms feestjes, die tot laat in de avond doorgaan. Deze plek moet je toch even bezoeken, want het is erg bijzonder. Het is groots opgezet en ligt midden in de jungle. Je moet dan ook even je best doen om het te vinden, maar je kan altijd even rondvragen. Wees voorzichtig met scooter rijden, want de wegen zijn onverhard en kunnen tijdens het regenseizoen vol met gaten zitten.

Leuk feitje: ik woonde naast Hollystone toen ik een maand op het eiland zat. Zo kon ik regelmatig lopend naar deze “hidden gem”. Oh, en je kan hier ook een prima bord gebakken rijst krijgen.

Koh Phangan is een heerlijk eiland om te zijn en waar je lekker kan eten. Goed om te bedenken dat niet alle restaurants en winkels in Koh Phangan altijd zullen blijven bestaan. Er kunnen veel wisselingen zijn en trends veranderen snel op het eiland. Gebruik mijn tips dan ook als rode draad. 

By Laura, september 21, 2020
3 Comments
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

From Berlin to Bali
Welkom!
Hi, ik ben Laura en het gezicht achter From Berlin to Bali. Een creatieve plek die me helpt om te streven naar een betekenisvol en duurzaam leven. Door mij blogjes archiveer ik mijn ervaringen, de prachtige plekken waar ik ben geweest en zet ik mijn herinneringen op papier. Graag inspireer ik je om de schoonheid te zien in de dagelijkse dingen, om je heen. Dat - en meer - op From Berlin to Bali. ♥
Signature
Instagram API currently not available.